Over Tathata

Over Tathata Nederland


Hoe het begon                                                                                                                                           Bouke Gillet

Van nature heb ik een oog voor charme en stijl. Op een van mijn reizen naar Azië bezocht ik een leverancier van edelstenen. Ik ontdekte dat elke edelsteen een eigen, unieke uitstraling heeft en verwerkt in een sieraad geeft het stijl en individualiteit aan de drager. Edelstenen zijn door de eeuwen heen als sierobject gedragen en er worden ook helende eigenschappen aan ze toegeschreven. Ik was gegrepen door hun schoonheid en uitstraling. 
Ik besloot om een aantal sieraden aan te schaffen en ging op zoek naar verkoopmogelijkheden. Winkeliers waren enthousiast over de kwaliteit en namen de sieraden graag op in hun collectie.
Ik vond het heerlijk om met deze edelstenen te werken en begon zelf sieraden te ontwerpen. Ik zocht kleine ambachtelijke bedrijven, die kwaliteit konden leveren en mijn ontwerpen konden maken met de door mij uitgezochte edelstenen.
Winkeliers namen de nieuwe modellen graag af en de basis voor het bedrijf was gelegd.
 

Tathata nu                                                                                                                             

In de loop van de jaren groeide mijn passie voor de natuurlijke schoonheid van deze sieraden. Nog steeds laat ik edelstenen sieraden maken, vaak naar eigen ontwerp, en deel mijn enthousiasme graag met mijn brede kring van klanten. Daarmee groeide het bedrijf uit tot de groothandel die ik nu heb.
Tathata Nederland is vanaf 1998 succesvol actief als producent, importeur en groothandel op de Nationale en Internationale markt. Het succes van ons bedrijf komt voort uit de jarenlang geboden service, flexibiliteit, kwaliteit van onze unieke collectie en de persoonlijke betrokkenheid met onze afnemers.
 

Over de sieraden                                                    

Edelstenen zijn een geschenk van onze aarde en het maken van zo’n sieraad is vakwerk. Elk sieraad wordt ambachtelijk vervaardigd en daarmee is elk sieraad uniek. Van ruwe edelsteen tot een in sterling zilver gezet sieraad, dat onze natuurlijke schoonheid doet oplichten en accentueert.
Elk jaar reis ik naar verschillende plekken in Azië om zelf aanvullende modellen en ook de edelstenen uit te kiezen voor mijn nieuwe collectie. Zo blijf ik in contact met mijn leveranciers en kan ik de wensen van mijn wederverkopers laten meeklinken in mijn bestellingen. De schoonheid van wat ik lever komt ook tot uitdrukking in de naam van mijn bedrijf. Tathata betekent namelijk in het Sanskriet ‘onbeschrijflijke schoonheid’.
 

Met vriendelijke groet,

Bouke Gillet